Gyakran kérdeztétek tőlem, most összegyűjtöttem őket egy helyre:
– általános tudnivalók, nekem feltett közvetlenebb vagy szakmai kérdések –
Azt hiszem egyetértünk abban mennyire fontos, hogy egy vállalkozás rendelkezzen céges vagy üzleti honlappal. Az egyéni vállalkozótól a multi cégekig gyakorlatilag mindenkinek szüksége van webes jelenlétre, egy jól működő, informatív oldalra, ahol termékét, szolgáltatását bemutatja. A weboldal készítése egy webhely megtervezésének, megvalósításának, és üzembe helyezésének a folyamata.
A domain név a weboldalad címét jelenti, ezen keresztül tudják elérni a látogatók a webhelyed az interneten. A domain-t meg kell vásárolnod az arra megfelelő szolgáltatónál, és figyelned kell rá, hogy nem csak egyszeri regisztrációs díja van. Az általad használt domain nevet csak bizonyos időre tudod előfizetni, folyamatosan meg kell hosszabbítanod, különben elveszted és megszerezheti más, amivel vállalkozásod sikerét ásod alá.
Ez sok mindentől függ, minden esetben tájékozódj, hogy a számodra legmegfelelőbb díjazással vehesd meg az általad kívánt nevet. Természetesen ebben is adok tanácsot.
Akár sablon alapú, akár egyedi fejlesztésű weboldalt szeretnél, szükséged lesz tárhelyre. A webtárhely szolgáltatást meg kell vásárolnod. Ez egy webes szolgáltatás, melynek lényege, hogy egy úgynevezett kiszolgáló (szerver) erőforrásait több felhasználó illetve weboldal között osztják el. Így minden felhasználó/weboldal egy dedikált részt, vagyis tárhelyet foglal el, amely egy hozzá kapcsolt domain néven, azaz webcímen érhető el.
Attól függően mire van szükséged különböző áron találhatsz tárhely szolgáltatást. Erről is beszélünk és segítek a választásban.
Az SSL tanúsítvány (Secure Sockets Layer) a titkosított adatvédelmet jelenti. Feladata, hogy megvédje a weblapod és a látogatóid bizalmas adatainak továbbítását. Az SSL-t minden esetben a tárhelyszolgáltatódnál tudod igényelni. Ha rendelkezel érvényes az SSL tanúsítvánnyal, akkor a webhelyed címe http helyett https lesz, valamint a böngészőkben egy kis lakat jelöli, hogy a védelem aktív.
A legegyszerűbben megfogalmazva: olyan weboldal, amely minden eszközön, minden böngészőn ugyanolyan élményt nyújt. A felhasználók különböző eszközöket - okostelefon, laptop, asztali számítógép - használnak, amik különböző kijelzőmérettel rendelkeznek. Ráadásul a böngészők sem egyformák, mindegyik másként jeleníti meg a weboldalak tartalmát. A reszponzív weboldal olyan kialakítást jelent, aminél az adott webhely alkalmazkodik a böngészők képernyőjéhez és minden felületen egységesen jelenik meg, így a legteljesebb felhasználói élményt biztosítja mind mobil, mind asztali felületeken.

A keresőoptimalizálás, vagyis a SEO lényege a weboldal bizonyos kulcsszavakra történő optimalizálása. A böngésző felhasználók a keresés során igazából csak az első néhány találatot nyitják meg. Ha benne akarsz lenni ebben a néhányban, akkor fontos a SEO, hiszen ezzel javítjuk keresőmotorokban való megjelenést.

Nos, hogy a weboldalad benne legyen abban a bizonyos első néhány találatban. A potenciális vevők/ügyfelek keresnek, tájékozódnak. A kereséseknél pedig az első oldal pozíciói a legértékesebbek. A statisztika azt mutatja, ha itt megjelenik a weboldalad, akkor a legnagyobb esélyed, hogy téged választanak. A keresőoptimalizálásnak pontosan ez a célja: ezeknek a pozícióknak az elérése és ezáltal a forgalom javítása a weboldalon.
A weboldalt nem elég csak elkészíteni. Ahhoz, hogy hatékonyan és hibamentesen tudjon működni szükségszerű a rendszeres karbantartása. Nincs annál rosszabb, ha azért veszítesz potenciális ügyfelet, mert valami nem működik az oldalon, mert lefagy, mert nem elérhető…. A felhasználók azonnal elhagyják az weboldalt, ha nem boldogulnak vele, ezzel pedig sokat veszítesz. A profi, sikeres weboldalak folyamatosan karban vannak tartva!

További kérdéseid vannak?

Keress bátran, beszéljük meg!

Nem, ezt minden esetben külön kell megvásárolnod. A weboldalon feltüntetett árak - melyek tájékoztató jellegűek - a munkadíjat foglalják magukba, melyek a weboldalad elkészítésére vonatkoznak. A részletes árajánlatban természetesen tételszerűen felsorolom a pontos összegeket, így látni fogod a projekt teljes költségét.

Igen, természetesen! Részletesen megbeszéljük mire van szükséged, és ha kéred, elvégzem a szükséges teendőket helyetted.

Nem, ezt teljesen külön kell kezelned, nem a munkadíj része. Az ügyintézésben segítséget nyújtok, viszont ezeket a költségeket az általad igénybe vett szolgáltató felé szükséges fizetni. Megvásárlásukkal a Te tulajdonod lesz mindkettő.

Landing page: egyoldalas weboldal, melynek célja egy termék vagy szolgáltatás bemutatása, esetleg marketing kampány.

Weboldal: több oldalból álló weboldal, ami lehet bemutatkozó vagy céges weboldal is. (Általában: bemutatkozás, cég tevékenysége, szolgáltatások, árak, kapcsolati űrlap, impresszum)

Először is beszélgetünk. Elmondod mit szeretnél, mi a célod az oldallal, hogy én is lássam mi lenne számodra a legmegfelelőbb. Ezután, ha még nem tetted, kiválasztjuk a megfelelő domain nevet és a tárhelyet. Az elképzeléseid és költségvetésed figyelembevételével megvalósítom azt a weboldalt, amiről álmodtál.

Ez teljességgel a te döntésed. Semmi probléma nincs azzal, ha induló vállalkozásként a kisebb költségvetésű sablon alapú weboldalt választod. Hosszú távon az egyedi fejlesztés lesz a befutó. Bármelyik is felel meg Neked, megvalósítom!

Röviden: ami csak a tied, mindenben rád van szabva.
Hosszabban: elképzeléseid alapján a nulláról tervezem meg és építem fel az oldalt, vagyis teljes mértékben a célcsoportodnak készül, ez pedig sokkal hatékonyabbá teszi és jelentős mértékben járul(hat) hozzá a sikereidhez! Ráadásul olyan funkciók kerülnek beépítésre, egyedileg megtervezve, amire ténylegesen szükség van és ezáltal az oldalad gyors lesz. Nem elhanyagolható az sem, hogy az egyedi fejlesztésű weboldalakat nehezebb feltörni, vagyis biztonságosabbak. Emellett, ha új fejlesztésekre van szükség, gyorsan lehet módosítani, alacsony költség mellett.
Az pedig már csak vele járó plusz, hogy garantáltan kitűnsz a a sablonra épülő tucat weboldalak tömegéből.

Első lépésként, kérlek tájékozódj az Árak menüpont leírásában.
Fontos: Az árak tájékoztató jellegűek!
Minden projekt más és egyedi, nem szeretem a sablonos, „egy kaptafa” megoldásokat. Nálam minden Ügyfél kiemelt figyelmet kap. Éppen ezért mindenképpen egyeztetni fogunk a Te elképzeléseidről és ezt követően, egyedi árajánlatot fogok küldeni részedre.

Az elfogadott árajánlatot követően szerződést kötünk, melyben rögzítjük többek között a határidőt, valamint a fizetési feltételeket.
Ezt követően indul a közös munka! Ám ne feledd, a munka folyamataiban rád is számítok, hogy a tervezett időpontra kész legyen amit megbeszéltünk. Az egyes munkaszakaszokban keresni foglak, újra és újra átbeszéljük, egyeztetjük a teendőket, az elképzeléseidet, így nem utólag kell korrigálni, ha valami mást szeretnél, hanem beépíthetjük a friss ötleteket.
Egyedi rendszer készítése mindig egy komplexebb feladat. Így nem csupán ‘csak a végén’ láthatod az eredményt, hanem a fejlesztési folyamat teljes szakaszába bevonlak, hogy lásd, teszteld, így a fejlesztés korai szakaszában még egyszerű legyen a módosítás.

Amikor tárhely és domain név megvan, vagyis megvásároltad és rendelkezésre áll, akkor kezdődik az én munkám. Általánosságban: egy landing page vagy egy pár oldalnyi tartalommal bíró weboldal 2-3 munkanapot, egy webáruház, összetettségtől és az ügyféllel történő egyeztetéstől függően kb. 2 hetet vesz igénybe. Természetesen ez nincs kőbe vésve, pro és kontra is változhat.

Természetesen, nem kell aggódnod emiatt. Amikor elkészül a weboldalad átadás-átvétel keretében bemutatom a használatát. Jellemzően TeamViewer-en keresztül végignézzük a szükséges lépéseket és tudnivalókat. Talán elsőre bonyolult lesz, de hidd el, mindent elmagyarázok. És kérdezni kötelező! 🙂

Egyedi rendszer esetében:
A tervezés és megvalósítás minden szakaszába bevonlak, így átadáskor már rutinosan fogod kezelni a rendszert. Az átadást követően pedig – a projekt bonyolultságától függően – maximum 10 napig teljeskörű, átfogó szakmai segítséget, támogatást, tanácsadást nyújtok számodra.

Hiszen csak akkor végeztem jó munkát és tekinthetek befejezettnek egy projektet, ha a megrendelő problémamentesen tudja használni azt a rendszert, amit megálmodott.